StrefaWalut.pl - porównywarka usług walutowych
Witaj w biurze prasowym portalu StrefaWalut.pl - porównywarki e-kantorów, kantorów stacjonarnych i transferów walutowych.
Porównaj kantory internetowe dla firm na strefawalut.pl
Polskie firmy coraz częściej rozwijają swoją działalność na rynkach międzynarodowych. Wpływ na to mają nie tylko doskonałe warunki do rozwoju na arenie międzynarodowej, odwaga i dokładnie opracowana strategia działania. Ekspansji działalności za granicą sprzyja również bardzo dynamiczny rozwój technologiczny. Jednym z kluczowych narzędzi ułatwiających pracę oprócz internetu, bankowości elektronicznej czy telefonu są kantory internetowe. Przyjrzyjmy się, w jaki sposób duża popularność e-kantorów wpływa na rozwój polskich przedsiębiorstw.
2017-08-22, 13:06
Rezerwacja kursów walutowych w kantorze online
Niektóre kantory internetowe wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu swoich klientów wprowadziło rezerwację kursów, która jest też znana jako zlecenie wymiany z odroczoną płatnością.
2017-07-14, 13:35
Całodobowa wymiana walut w kantorach internetowych
Mówi się, że jedną z największych zalet kantorów internetowych jest możliwość wymiany walut o każdej porze dnia i nocy. Oczywiście, kantory dają nam o wiele większą elastyczność, lecz trzeba wiedzieć, że transakcje nie są realizowane 24 h na dobę.
2017-03-20, 16:09
Dlaczego przedsiębiorcy wymieniają walutę w sieci?
Coraz więcej osób decyduje się na internetową wymianę walut. Warto jednak zauważyć, że są to nie tylko klienci indywidualni. Wielu użytkowników to właściciele firm i przedsiębiorcy, którzy dokonując transakcji z kontrahentami zza granicy często zmuszeni są do cyklicznego posługiwania się walutą obcą. Kantory internetowe pozwalają na korzystanie z atrakcyjnych kursów i niskich spreadów walutowych, dzięki czemu biznesmeni mogą zaoszczędzić na każdej wymianie w stosunku do tego, ile przyszłoby im za nią zapłacić w banku czy kantorze stacjonarnym.
2016-07-25, 14:11